SpaceShipTwo zweeft terug naar huis

SpaceShipTwo laat in een filmpje zien hoe het met behulp van een speciale techniek vanuit elke hoek de atmosfeer in kan ‘glijden’.

SpaceShipTwo – een project van de steenrijke Richard Branson – moet in de toekomst rijke passagiers naar de rand van de ruimte brengen. Het voertuig wordt door een ‘moederschip’ op hoogte gebracht en losgelaten. Vanaf dat moment draaien de motoren van SpaceShipTwo gedurende zeventig seconden. Het voertuig bereikt zo een hoogte van ongeveer 110 kilometer.

WIST U DAT…

…Richard Branson ook de diepte in wil gaan? En wel met een onderzeeër die de diepste oceanen gaat verkennen.

Afdaling
Daarna begint de afdaling. De vleugels van SpaceShipTwo spelen daarin een cruciale rol: deze laten het voertuig vaart minderen en staan het zo toe om vanuit elke hoek de atmosfeer weer binnen te dringen. En dat is best bijzonder. Zo kan de spaceshuttle bijvoorbeeld maar vanuit één hoek de atmosfeer binnenkomen en dat luistert heel nauw.

Filmpje
Onderstaand filmpje laat zien hoe SpaceShipTwo naar huis zweeft. Er zijn al veel filmpjes van de glijvlucht vrijgegeven, maar het is voor het eerst dat de vleugels nu echt in actie komen.

Een ritje naar flinke hoogte met de SpaceShipTwo kost 200.000 dollar per persoon. Aan boord is plaats voor twee piloten en zes passagiers.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd