Spaanse ham voor 2.000 euro

Heeft u een gevulde portemonnee en een lege maag? Misschien kunt u overwegen om in Londen een authentieke Spaanse ham te kopen. Deze Albarragena ham is van een ‘groene’ varken. Ieder varken leefde op een gebied van tien hectare in het zonnige Spanje en at alleen het beste voedsel. Prijs voor de Spaanse ham: 2.000 euro.

De Spaanse ham van zeven kilo mag dan een hoog prijskaartje hebben; het product is de prijs meer dan waardig. Dit vindt Andrew Cavanna van de keten Selfridges, waar de ham te koop is. “De textuur van de Spaanse ham is fantastisch”, promoot Cavanna. “De ham smelt weg in uw mond. En de prijs valt mee als u rekening houdt met de hoeveelheid zorg die de dieren kregen van hun geboorte tot het eind.”

De ham is – net als andere Spaanse hammen – drie jaar bewerkt. Zo is de ham langdurig gedroogd en gezouten. Wie een Spaanse ham koopt, krijgt een exemplaar mee in een mooie houten kist en met een zilveren embleem: een DNA-certificaat. In totaal verkoopt Selfridges & Co in Londen slechts honderd exemplaren. Wie de authentieke smaak van Spaanse ham wil proeven, moet dus snel zijn.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd