Sony lanceert donderdag eerste 3D-game

De eerste 3D-game voor de PlayStation 3 wordt aanstaande donderdag gelanceerd in Azië. Dan wordt er namelijk een patch beschikbaar voor de game ‘Pain’, een populair consolespel. Dat heeft Sony gisteren bekendgemaakt op haar officiële website. De introductie van 3D in de game-industrie luidt volgens velen een nieuw tijdperk in.

‘Pain’ zal niet lang het enige 3D-spel blijven. Andrew House, president van Sony Computer Entertainment Europa, zegt dat er in juni een 3D-update wordt doorgevoerd voor WipEout HD en Super Stardust HD. Of de Aziatische patch ook in Europa beschikbaar is, dat is nog niet bekend.

De makers van ‘Pain’ zullen ervoor zorgen dat alle oude modi, alsmede de twee nieuwe modi die bij de patch komen, volledig in 3D speelbaar zijn. Deze nieuwe modi zullen ‘Alien Toss’ en ‘Ice Breaker’ heten.

Andere producenten van consolegames hebben al bekendgemaakt later dit jaar te beginnen met het lanceren van 3D-games. Het is dus niet de vraag of, maar wanneer 3D de nieuwe standaard voor games wordt.

Bronmateriaal

Sony Computer Entertainment Europe

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd