Sony laat katten twitteren

Sony Computer Science Laboratories heeft een prototype van een speciale halsband ontwikkeld, waarmee katten kunnen bloggen. Het apparaatje is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Tokio en is onder andere uitgerust met een GPS-systeem en bewegingssensor.

Binnenkort hebben zelfs katten geen privacy meer. De speciale halsband van Sony verzamelt namelijk gegevens via een ingebouwde bewegingssensor, GPS en camera en leidt daaruit af wat de kat momenteel aan het doen is, zoals slapen, eten en lopen. Het is de bedoeling dat het apparaat aan Twitter wordt gekoppeld, zodat het baasje overal en altijd kan zien wat zijn kat aan het doen is.

Om tweets te verzenden moet de kat wel via Bluetooth verbonden zijn met een computer. Dat betekent dat de kat in kwestie dus binnen de straal van de computer moet zijn om gegevens te blijven doorsturen. Als de kat te ver van huis is, dan stopt de verzending van informatie.

Het prototype heeft tot nu toe elf zinnen voorgeprogrammeerd die op Twitter kunnen worden geplaatst in de vorm van tweets. Sony belooft echter dat dit aantal nog zal stijgen. Er zou ook een functie komen waarmee commentaren aangepast kunnen worden.

De zogeheten ‘lifelogging’-halsband is even licht en klein als een gewone, comfortabele halsband en zal voor de kat dus geen last zijn, aldus de fabrikant.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd