Sony komt met 3D-camera

Sinds James Cameron’s Avatar is 3D helemaal in. Sony begrijpt dit, want het Japanse bedrijf kondigt een 3D-cameratoestel aan. Het is een logische stap na de driedimensionale televisies die nu op de markt zijn. De nieuwe techniek heeft echter haar prijs: 660 euro.

Sony brengt twee compacte digitale camera’s op de markt met de namen NEX-5 en NEX-3. De camera’s hebben een panoramafunctie in 3D.

Het nieuwe hebbeding voor fotografen is echter niet goedkoop. Beide toestellen zullen ongeveer 550 pond (ongeveer 660 euro) kosten, wat zelfs voor de meeste mensen te duur is.

Maar technisch expert Paul Genge denkt daar anders over. Hij is ervan overtuigd dat 3D-camera’s de wereld gaan veroveren. “Je waant jezelf op de voorgrond van een magnifiek panorama,” beweert hij. “Bovendien zullen foto’s in 3D meer krachtige emoties teweegbrengen dan bijvoorbeeld films dat doen.”

“Het lijkt alsof je middenin je eigen foto stapt,” zegt Sony nog tijdens de aankondiging.

Kosten
Films kijken in 3D lijkt langzaamaan een standaard te worden, en Genge is er dan ook van overtuigd dat het publiek de nieuwe manier van fotograferen op prijs stelt. De foto’s zijn helaas alleen perfect te bekijken op een 3D-scherm, en daar betalen consumenten al snel een paar duizend euro voor. Speciale 3D-brillen kosten al snel 150 euro per stuk.

Het is dan ook nog maar de vraag of 3D-fotografie een succes zal worden. Volgende maand liggen de eerste toestellen in de rekken.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd