Solar Impulse vervolgt reis pas in april 2016

  De Solar Impulse 2 blijft tot april 2016 op Hawaï. Het zonnevliegtuig vliegt niet in augustus verder, zoals eerder gepland.

  De vlucht van Nagoya naar Hawaï was de heftigste vlucht tot nu toe. Op 3 juli landde piloot André Borschberg na een extreem lange solovlucht van 117 uur en 52 minuten. Borschbergs Solar Impulse 2 legde in vijf dagen tijd 7200 kilometer af, waardoor in één klap alle duur- en afstandsrecords voor zonnevliegtuigen werden verbroken.

  Niet alleen voor Borschberg was de vlucht één grote uitputtingsslag. Ook de accu’s kregen het zwaar te verduren. De batterijen waren namelijk iets te goed geïsoleerd, waardoor ze hun warmte niet kwijt konden. Hierdoor liepen tijdens de vlucht de temperaturen in de accu’s te hoog op.

  Aangezien de batterijen gerepareerd moeten worden, verwachtte het team van Solar Impulse dat het zonnevliegtuig pas in augustus zou opstijgen. Deze datum is nu nog verder verzet, namelijk naar april 2016. De reden voor het uitstel is dat eind augustus de weersomstandigheden niet meer ideaal zijn. “Solar Impulse 2 blijft op Hawaï, met dank aan de universiteit van Hawaï”, zegt oprichter Bertrand Piccard van Solar Impulse. “Het wordt een vlucht om de wereld in twee jaar in plaats van in één jaar. Ik hoop dat onze supporters ons blijven ondersteunen.”

  In de lente van 2016 hopen de Zwitserse avonturiers Betrand Piccard en André Borschberg het tweede deel van de Grote Oceaan over te steken naar de Amerikaanse stad Phoenix. Vervolgens vliegt het zonnevliegtuig over de VS en de Atlantische Oceaan om uiteindelijk in Abu Dhabi te landen.

  Bronmateriaal

  "Solar Impulse to Stay in Hawaii to April 2016" - Persbericht Solar Impulse

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd