Solar Impulse start wereldreis in 2015 in Abu Dhabi

solar-impulse-2

Na de succesvolle testvlucht maakt het team van Solar Impulse zich klaar voor een reis rond de wereld, zonder een druppel brandstof te verbruiken. Het zonnevliegtuig start in maart 2015 in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Solar Impulse 2 heeft een spanwijdte die net ietsje groter is dan die van een Boeing 747. Op de vleugels van het vliegtuig bevinden zich meer dan 17.000 zonnecellen. De energie die deze zonnecellen opwekken en die niet gebruikt wordt, wordt opgeslagen in accu’s. Hierdoor kan het vliegtuig ook ‘s nachts vliegen.

Lange reis
Het is de bedoeling dat de reis om de wereld in een periode van vier tot vijf maanden wordt afgerond. Het team verwacht 25 vluchten nodig te hebben. Het zonnevliegtuig vertrekt vanuit het Golfgebied, steekt de Arabische Zee over, vliegt over China, de Stille Oceaan, de Verenigde Staten, de Atlantische Oceaan, het zuidelijke deel van Europa of noordelijke deel van Afrika en arriveert weer in het Golfgebied.

Afzien
Overigens zal het afzien worden voor de piloten van Solar Impulse 2. Het zonnevliegtuig heeft een maximumsnelheid van 140 kilometer per uur en zal er waarschijnlijk dagen (!) over doen om de Grote Oceaan of de Atlantische Oceaan over te steken.

Bronmateriaal

Persbericht Solar Impulse

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd