SnoepDog lost hondenpoepprobleem op

U loopt onbezorgd over de stoep en plots voelt u uw schoenzool glijden over een stinkende, bruine smurrie. Is er een oplossing voor het eeuwige hondenpoepprobleem? Jazeker!

Vier studenten van de universiteit van Tilburg hebben SnoepDog ontwikkeld: een innovatieve prullenbak die baasjes en honden beloont voor goed gedrag.

Stel, een hondeneigenaar gooit een vol poepzakje in de grote prullenbak, dan rollen er hondenbrokjes uit de bak om honden te belonen. Daarnaast krijgen eigenaren een persoonlijke pas. Na het scannen van de pas en het wegwerpen van een poepzakje, krijgen hondeneigenaren als beloning belastingkorting of maken ze kans op speeltjes voor de hond.

Aangezien er hondenbrokjes uit de prullenbak rollen, worden honden zo geconditioneerd dat zij alleen maar in de buurt van de prullenbak poepen. Zo hoeven baasjes geen tientallen minuten met een stinkende zakje stront te slepen.

De hondentraining van de dierenbescherming in Breda kregen al een SnoepDog als test. De werknemers zijn zeer positief over de prullenbak. Aangezien de studenten het apparaat kostenneutraal aanbieden aan gemeenten, is het wellicht mogelijk dat SnoepDogs binnenkort in Nederlandse dorpen en steden uit de grond schieten.

Bronmateriaal

Persbericht Universiteit van Tilburg

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd