Slimme kleding reageert op emoties

Wetenschappers hebben kleding ontwikkeld die met behulp van een hartslag- en temperatuurmeter, een biosensor, een internetverbinding en speakers op de emoties van de drager kan reageren. Zo helpt de kleding de drager door de dag heen.

De kleding stuurt de hartslag- en temperatuurmetingen door naar een computer. Deze verwerkt de metingen en concludeert dat de drager zich in één van de zestien emotionele staten bevindt. Daarop zendt de database de drager een inspirerend berichtje dat bij de emotionele toestand past. Dat kan een sms’je, maar ook een foto, filmpje of geluidsbestand zijn.

Persoonlijk
Deze berichtjes zijn ook nog eens heel persoonlijk. Aan het begin van de dag kan de drager namelijk bepalen van wie hij deze berichtjes wil ontvangen. Zo kan de partner, maar ook de vader, moeder of beste vriend van de drager de berichtjes bijvoorbeeld inspreken of schrijven.

Perfect
De onderzoekers hebben totnogtoe twee kledingstukken ontwikkeld. Eentje voor mannen en eentje voor vrouwen. Deze prototypes zullen wellicht binnen enkele jaren in musea tentoongesteld worden. Eerst wordt er echter nog gewerkt aan een perfectionering van de kleding en emotionele statussen.

Maar daarmee is de kous nog niet af; de onderzoekers zijn op zoek naar echte toepassingen. Hetzij in de medische wereld of de mode. De belangstelling is groot. Zo zou de kleding eenzame mensen een hart onder de riem kunnen steken.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd