Slimme eetstokjes waarschuwen voor onveilig voedsel

sticks

De Chinese zoekmachinegigant Baidu presenteert slimme eetstokjes, die waarschuwen voor onveilig voedsel. De stokjes achterhalen of er gezonde olie is gebruikt en of er geen vervuilende stoffen in het water zitten.

Daarnaast houden de stokjes bij hoeveel zout een gebruiker dagelijks eet. Ze kunnen aangesloten worden op een computer, bijvoorbeeld via wifi of Bluetooth. Op het scherm is dan de totale inname zichtbaar.

Ranzige olie
In China wordt regelmatig goedkope, ranzige olie gebruikt om eten in te bakken. Het gaat dan om olie dat is weggegooid door Europese slachthuizen. De slimme stokjes waarschuwen wanneer dit het geval is.

Melkpoeder
Dat is niet het enige voedselschandaal in China. In Nederland is melkpoeder een schaars product aan het worden, omdat Chinezen het massaal importeren voor hun eigen flesvoeding. In 2008 werden 300.000 Chinezen ziek, omdat er melamine toegevoegd was aan het melkpoeder. Uiteindelijk overleden zes baby’s aan het vergiftigde melkpoeder. De stof was aan de melk toegevoegd om het eiwitgehalte hoger te doen lijken. Twee hoge functionarissen van het zuivelbedrijf Sanlu zijn kort daarna geëxecuteerd voor deze daad.

Baidu Eye
Naast de slimme stokjes kondigde Baidu ook een eigen headset aan. Baidu Eye, een concurrent van Google Glass, heeft geen schermpje. In plaats daarvan geeft het informatie aan de gebruiker via de oordopjes. Ook kan het apparaat verbonden worden met een smartphone.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd