Skydiver stelt sprong van 36.576 meter hoogte dagje uit

  Eigenlijk zou het vandaag moeten gaan gebeuren: skydiver Felix Baumgartner springt van een hoogte van 36.576 naar beneden om na zes minuten(!) vrije val zijn parachute uit te klappen en niet veel later veilig op aarde te landen. Maar Baumgartner moet zijn sprong een dagje uitstellen.

  Of de sprong doorgang kan vinden of niet, is namelijk afhankelijk van het weer. En dat zag er lang prima uit, maar gisteren bleek het toch niet goed genoeg te zijn. Een sterke, koude en onstuimige wind maakt de risico’s die de sprong met zich meebrengt groter. En dus wordt er geen enkel risico genomen. De vlucht wordt een dagje opgeschoven.

  Morgen rond 16.00 uur gaat Baumgartner de sprong wagen. In Rosswell, Nieuw-Mexico stijgt hij met behulp van een speciale capsule op. Die brengt hem op een hoogte van 36.576 meter en dan moet Baumgartner nog één ding doen: springen. Het moge duidelijk zijn dat het een spannende sprong wordt. En u hoeft er niets van te missen: de sprong wordt hier namelijk live uitgezonden.

  Baumgartner bereidt zich al maanden lang voor op zijn huzarenstukje. Bijgestaan door wetenschappers en artsen ontwikkelde hij een speciale capsule en een speciaal pak dat hem veilig op extreme hoogte en weer veilig op aarde moet brengen. Ook werd er al flink geoefend. Zo sprong Baumgartner al van 21.800 meter en bijna 30.000 meter hoogte. Maar het echte kunstje – springen van 36.576 meter – is nog nooit vertoond.

  Bronmateriaal

  "Red Bull Stratos: freefall from the edge of space" - Redbullstratos.com
  De foto bovenaan dit artikel is afkomstig van Redbullstratos.com.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd