Skelet van dinosaurus in handen van wetenschappers

Wetenschappers hebben het skelet van een unieke dinosaurus in handen gekregen. Het skelet is meer dan twee jaar geleden opgegraven door een commerciële fossielenjager. Hij deed dit zonder toestemming van de eigenaars van het stukje land. De fossielenjager ging de gevangenis in, het skelet is nu van de wetenschappers.

Eigenaars van stukje grond – Bruce en Barb Bruckner – stuurden de fossiel naar het Black Hills Instituut voor Geologisch Onderzoek in South Dakota. Wetenschappers van het instituut vonden het niet erg om even te wachten. “Wat is een paar jaar als het gaat om een dinosaurus van zeventig miljoen jaar oud”, vindt Peter Larson, hoofd van het instituut. “Wetenschap kan wachten. Het is belangrijker om dingen zorgvuldig te doen.”

De dinosaurus is zeventig miljoen jaar oud en even groot als een kalkoen. Het is mogelijk een nieuw soort Velociraptor. “Het is een gemene kleine dinosaurus”, zegt Larson. “Ook al is het beestje klein, toch wilt u hem niet tegenkomen in een donkere steeg.” De vondst van een kleine, vleesetende dinosaurus is uniek.

In mei hoopt het instituut het originele skelet te verkopen aan een museum. Twee musea zijn geïnteresseerd. Daarnaast ontwerpt het instituut replica’s, die voor 12.500 dollar per stuk worden verkocht aan musea.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd