SETI gaat weer zoeken

Het geld was op, maar dankzij giften van meer dan 2000 mensen kan SETI nu weer op zoek naar buitenaards leven. De telescopen mogen weer aan!

In april werd duidelijk dat alle potjes leeg waren en dat er geen geld meer was om de 42 telescopen aan het werk te houden. En dus werden de telescopen uitgeschakeld.

Geld
Dat ging veel mensen aan het hart. Want met de uitgeschakelde telescopen lag ook de zoektocht naar buitenaards leven stil. En veel mensen bleken er geld voor over te hebben om dat te veranderen. Ongeveer 2300 mensen maakten geld over naar SETI en inmiddels is meer dan 200.000 dollar ingezameld.

WIST U DAT…

Aan
En dat is voor even genoeg om weer aan de slag te gaan. SETI maakt dan ook bekend de telescopen weer aan te zwengelen.

Nieuwe bronnen
Goed nieuws voor de mensen die hopen ET nog eens tegen het lijf te lopen. Maar het goede nieuws duurt maar even: 200.000 dollar is veel te weinig om het hele onderzoeksinstituut lang op poten te houden. De wetenschappers proberen dan ook andere bronnen van inkomsten te vinden. Want hoe gul het publiek ook is: voor zo’n project is toch echt meer steun nodig.

De telescopen mogen dan vier maanden uit hebben gestaan: de onderzoekers hebben niet stilgezeten. Er was nog genoeg data om te analyseren. ET is er voor zover bekend niet uit opgedoken en dat is toch wel een beetje zonde voor de liefhebbers, want het lijkt erop dat alleen buitenaards leven (of een spoor ervan) SETI nog kan redden.

Bronmateriaal

"It's Alive! SETI to Go Back Online" - News.sciencemag.org
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door het SETI Institute.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd