Senaat gaat akkoord met één extra shuttlevlucht

Op dit moment staan er nog twee shuttlevluchten op het programma. Dat worden er drie, zeggen de leden van het Amerikaanse Senaat. Daarnaast zijn de volksvertegenwoordigers bereid om meer geld te geven aan NASA om een zware raket te ontwikkelen, waarmee astronauten worden gelanceerd.

De twee shuttlevluchten vinden plaats in november dit jaar en in februari 2011. De derde shuttlevlucht zal na deze twee missies volgen, waardoor het pensioen van de spaceshuttle opnieuw wordt uitgesteld. Eerder deze maand besloot NASA om de laatste shuttlemissie te verschuiven van 2010 naar 2011. De astronauten van de laatste missie zullen waarschijnlijk vliegen met de spaceshuttle Atlantis.

President Obama wil astronauten in 2025 naar een asteroïde sturen. Leden van het Senaat zien dit liever in 2016 gebeuren. Dit betekent dat er meer vaart moet zitten in de ontwikkeling van een zware raket. Het Senaat is daarom bereid om meer geld te investeren in de ontwikkeling van zo’n soort raket.

Het Senaat staat achter het besluit van NASA om het Amerikaanse verblijf aan boord van het internationale ruimtestation te verlengen tot minimaal 2020.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd