Maakt seks gelukkiger? Nee, stelt nieuw onderzoek

  seks

  Maakt seks gelukkig? Veel wetenschappers beweren van wel. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die meer seks hebben ook gelukkiger zijn. Maar dit zijn mensen die al gelukkig en gezond zijn en het daarom vaker doen. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat seks niet gelukkig maakt.

  Wetenschappers van de Carnegie Mellon universiteit volgden 64 stellen voor een periode van drie maanden. De helft van deze duo’s moesten twee keer vaker dan normaal met elkaar stoeien onder de lakens, terwijl de andere paren hun frequentie zelf mochten bepalen.

  In een paper in wetenschappelijke blad Journal of Economic Behaviour & Organization presenteren de onderzoekers de conclusie en die is simpel: meer seks leidt niet tot meer geluk. De stellen die vaker geslachtsgemeenschap hadden bleken het steeds minder graag te willen. Daarnaast genoten zij minder van seks.

  Gedwongen seks
  Na drie maanden hadden de deelnemers in de eerste groep inderdaad meer seks gehad, maar voelden de meeste deelnemers zich minder gelukkig. De onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat deelnemers werden gedwongen om het vaker te doen en seks niet meer op eigen initiatief plaatsvond.

  “Als we het onderzoek opnieuw zouden doen, dan veranderde ik de spelregels”, geeft professor George Loewenstein openlijk toe. “In plaats van deelnemers te dwingen om meer seks te hebben, is het beter om hen te stimuleren om het vaker te doen door de daad ‘spannender’ te maken. Denk bijvoorbeeld een andere plek (bijv. hotelkamer), fraaie lakens of een rollenspel.”

  Seks maakt toch wel gelukkig
  Loewenstein en zijn collega’s zijn er wel stellig van overtuigd dat de meeste koppels te weinig seks hebben. Wie op de juiste manier de frequentie opschroeft, zal waarschijnlijk wel gelukkiger zijn.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd