Seks is niet alleen maar gezond

Teveel seks? Het kan leiden tot het carpaletunnelsyndroom, waarbij de middelste zenuw van de pols bekneld is. “Als de handen regelmatig de druk van het hele bovenlichaam moeten opvangen, kan het carpaletunnelsyndroom ontstaan”, legt dr. John Zenian uit. En laat dit nu net gebeuren tijdens seks in het missionarisstandje.

“Tijdens seks moet iemand met beide handen het bovenlichaam dragen”, legt de dokter uit in Medical Hypotheses. Het carpaletunnelsyndroom zorgt voor syndromen als tintelende en verlammende vingers. Het is één van de meest voorkomende neurologische aandoeningen en komt bij vrouwen vaker voor dan bij mannen.

Volgens Zenian lost seks veel vragen op. Wetenschappers hebben de afgelopen jaren een verband gevonden tussen carpaletunnelsyndroom en factoren als leeftijd, huwelijkse staat, zwangerschap en het gebruik van hormoonbehandelingen. Zenian meent dat zijn theorie uitlegt waarom meer jongeren last hebben van het syndroom dan ouderen.

De laatste jaren krijgen steeds meer ouderen last van het carpaletunnelsyndroom. Ook dit kan Zenian verklaren. Hij denkt dat viagra verantwoordelijk is voor de stijging.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd