Scientias viert zijn 10-jarig bestaan, doe je mee?

Dit najaar viert Scientias.nl zijn tiende verjaardag. En dat willen we graag vieren met het allereerste Scientias.nl-uitje. Ga je ook mee?

Op 28 november 2009 kwam Scientias.nl online met het eerste artikel. Bijna tien jaar later staat de teller op ruim 21.000 artikelen en is Scientias.nl uitgegroeid tot de grootste populair-wetenschappelijke nieuwswebsite van Nederland en België. Recent in een nieuw jasje gestoken, willen wij hier nog graag jaren mee doorgaan, gratis en onafhankelijk. Behalve onze artikelen, is het succes te danken aan de lezers alsmede de vele input die we mochten aantreffen onder onze artikelen. Dat waarderen we zeer! Maar online heeft menselijk contact zo zijn beperkingen…

Daarom leek het ons leuk om een samenkomst te organiseren, zodat oude en nieuwe lezers elkaar en ons kunnen leren kennen in een ontspannen setting en op een interessante en inspirerende plaats die iets van doen heeft met wetenschap of techniek. Wij hebben een voorselectie gemaakt van plaatsen die ons daar geschikt voor leken, maar willen graag eerst jouw mening polsen of deelname je aanspreekt en welke locatie je voorkeur geniet.

Indien je geïnteresseerd bent in deze samenkomst en je wilt jouw voorkeurslocatie aangeven, vul dan het formulier hieronder in. Wanneer de stemmen binnen zijn, gaan we aan de slag deze dag te organiseren. Nadere informatie plus een aanmeldformulier zal dan volgen. De organisatie van deze samenkomst zal zonder winstoogmerk geschieden en wij hopen de deelnamekosten zo laag mogelijk te houden. Als richtprijs houden wij vooralsnog tot 30 euro aan, maar dit is sterk afhankelijk van de gekozen locatie. Kortom; exacte informatie voor deze dag zal later volgen, dit betreft slechts een vrijblijvende enquête.

Onze voorselectie is als volgt:
– Een bezoek aan het ruimtevaartmuseum Space Expo, gevestigd op het bedrijventerrein ESTEC (European Space Research and Technology Centre) in Noordwijk. Indien mogelijk gecombineerd met Space Train; een korte rondleiding door het complex van ESA.
– Een bezoek aan Leiden Observatory. Dit is de oudste nog bestaande universitaire sterrenwacht ter wereld. Dit historische monument speelt nog altijd een educatieve rol voor de Universiteit en de stad Leiden. Indien mogelijk gecombineerd met een bezoek aan de Hortus Botanicus.
– Een bezoek aan Nemo Science Museum in Amsterdam, dit spreekt onze jongste lezers misschien wat meer aan. Indien mogelijk gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Voedsel van morgen’.
– Een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans op het Werkeiland Oosterschelde. Hier kun je over het prestigeproject Deltawerken leren, een kering van binnen bezoeken of zeeleeuwen aanschouwen, voor jong en oud.
– Een bezoek aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Vanaf september heropend en hét nationale kennisinstituut over biodiversiteit, met een fonkelnieuw familiemuseum met alles over de natuur.

Geef je voorkeur aan ons door via onderstaand formulier. De gegevens die je verstrekt worden uitsluitend gebruikt voor de organisatie van deze samenkomst en worden daarna vernietigd. De stemming sluit op 15 augustus, waarna wij de bestemming, datum en de kosten zullen bepalen en je hiervan op de hoogte stellen.

Bronmateriaal

Afbeelding bovenaan dit artikel: profivideos / Pixabay

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd