Scientias.nl vanaf vandaag in een nieuw jasje

layout3

Al opgevallen dat Scientias.nl er vandaag iets anders uitziet? Dat klopt! Vandaag is de nieuwe lay-out van Scientias.nl live gegaan.

Tablets, telefoons, laptops
Scientias.nl is het laatst veranderd op 12 mei 2012, ongeveer twee jaar geleden. De afgelopen twee jaar zijn ontwikkelingen sneller dan ooit gegaan. Zo gebruiken bezoekers steeds meer verschillende apparaten om Scientias.nl te bezoeken: smartphones, tablets, laptops of de desktopcomputer. Binnenkort komen daar wellicht nog meer apparaten bij, zoals slimme brillen (Google Glass) en wearables (Apple iWatch).

Meer voordelen

– Breder leesvlak op grotere schermen: van 600 naar 804 pixels;
– Voorpagina is moderner geworden met mooie grote coverfoto’s;
– Berichten op de voorpagina worden dynamisch geladen wanneer u naar onderen scrolt;
– Alle functionaliteiten van de oude site zitten nog gewoon in de nieuwe site;

Lezen is weer een feestje
De nieuwe lay-out van Scientias.nl ziet er op ieder apparaat perfect uit. In vakjargon heet dit ‘responsive webdesign’. Stel, u zit achter uw laptop of desktopcomputer, verklein dan eens dit venster. U ziet dat de website zich aanpast aan de breedte. Op brede schermen zijn artikelen ook een stuk breder, waardoor het nog prettiger leesbaar is. In het verleden hadden we verschillende uitvoeringen voor verschillende apparaten, wat niet gunstig was voor de laadtijd van de website.

Laadtijd
Over laadtijd gesproken… De nieuwe site is een stuk sneller dan de oude website. Was dit u al opgevallen? De komende weken schrappen we nog meer code, waardoor de site alsmaar sneller wordt.

Verborgen reacties
En dan is er nog het reactiesysteem onder artikelen. Omdat er redelijk wat mensen zijn die zich ergeren aan reacties onder artikelen, hebben we besloten om de reacties voortaan dicht te klappen. Wilt u over een onderwerp discussiëren? Met één klik wordt het discussiescherm opengeklapt, zodat u uw reactie kwijt kunt.

Uw mening
De komende dagen wordt er nog druk gewerkt aan verdere verbeteringen. Maar, we zijn natuurlijk al benieuwd naar uw mening. Laat een reactie achter hieronder!

Bronmateriaal

Geen bron

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd