Schimmels spelen intro van Game of Thrones na

De intro van de hitserie Game of Thrones blijft een kunstwerkje. En schimmels doen dat nu even – op geheel eigen wijze – na.

Wie aan schimmels denkt, trekt misschien zijn neus op of krijgt een koude rilling. En inderdaad: je wordt er niet blij van als dat harige spul op je boterham of graskaas huist. Maar vanuit het juiste perspectief bezien zijn schimmels eigenlijk hartstikke mooi.

Welk personage in GoT moet je echt in de gaten houden? Wetenschappers zochten het uit! Lees er hier meer over.

Dat toonde de Russische fotograaf Nick Lariontsev een paar jaar geleden al aan toen hij deze timelapse maakte van groeiende schimmels. Recent ging er bij iemand een belletje rinkelen toen hij het filmpje zag. Dat leek eigenlijk wel een beetje op de intro van Game of Thrones. En dat inzicht wilde deze persoon met iedereen delen. Dus sloeg hij aan het knutselen. Hij paste het filmpje wat aan: stukje van de intro van GoT ervoor, de bijbehorende muziek eronder, en voilà. We zullen vanaf nu nooit meer op dezelfde manier naar schimmels of de intro van GoT kijken…

Voor wie graag meer wil weten over de schimmels die in dit filmpje aan het bouwen slaan: het zijn verschillende soorten, waaronder Aspergillus fumigatus (leeft onder meer in de neus en keel van mensen). In het filmpje worden de schimmels tussen de 2 tot 8 dagen op de voet gevolgd.

Bronmateriaal

"" -

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd