Schenk champagne net zo in als bier

De perfecte manier om champagne in te schenken? Kijk eens naar hoe echte bierdrinkers het doen. Door het wijnglas schuin te houden en de champagne zachtjes in het glas te gieten, blijven de smaak en de bubbels het beste bewaard. Des te meer bubbels, des te beter de smaak. En de traditionele manier om champagne in te schenken? Die moeten we snel vergeten!

Wanneer champagne wordt ingeschonken gaat er veel koolstofdioxide verloren. Wetenschappers onderzochten met infraroodfoto’s het verlies van koolstofdioxide door te kijken naar twee methoden: champagne inschenken als bier en de traditionele manier (de drank vertikaal in het glas gieten, waardoor de drank direct in contact komt met de bodem van het glas).

“De traditionele manier, waarbij een dikke schuimlaag ontstaat, wordt gebruikt in bars, clubs en restaurants”, zegt wetenschapper Gerard Liger-Belair van de universiteit van Reims. “Maar daarbij gaat meer koolstofdioxide verloren dan wanneer champagne wordt ingeschonken als bier. Aangezien koolstofdioxide een belangrijk aandeel heeft in de smaak van wijn is het misschien verstandig om de manier om champagne in te schenken te wijzigen.”

De wetenschappers vonden daarnaast dat het verstandig is om wijn koud te serveren. Hierdoor blijven de meeste bubbels onaangetast.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd