Schaap met mensenhoofd geboren in Turkije

   BIOLOGIE  In Turkije is een lam geboren met een menselijk hoofd. Het lam werd op de wereld gezet in een dorpje net buiten de stad Izmir in Turkije. Het dier heeft de geboorte niet overleefd. Waarschijnlijk is de vreemde mutatie ontstaan omdat het voer van de moeder teveel vitamine A bevatte.

  “Ik ben in het verleden veel mutaties tegengekomen bij koeien en schapen, zoals een kalf met één oog, een kalf met twee hoofden en een kalf met vijf poten”, ratelt veearts Erhan Elibol, “maar nog nooit heb ik zoiets gezien. Ik kon mijn ogen niet geloven.”

  Het hoofd van het lam heeft dezelfde eigenschappen als een menselijk gezicht, zoals ogen, een neus en een mond. Alleen de oren lijken op die van een schaap.

  Het is niet de eerste dat een dier met een mensenhoofd wordt geboren. In september 2009 werd een ‘mensengeit’ geboren in Zimbabwe. Het dier leefde enkele uren, maar daarna werd het gedood door angstige dorpbewoners. Zij beweerden dat zelfs honden bang waren voor het gedrocht. Omdat het lichaam van de kleine geit direct werd verbrand, kregen biologen geen kans om de mutatie te bestuderen. Die kans is er nu wel!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd