Samsung komt met dunste laptop ooit

De MacBook Air is niet langer de dunste laptop ter wereld. Samsung komt met de Samsung 9: een laptop met een dikte van 1,626 centimeter. De MacBook Air is 1,7 centimeter dik.

“Na enkele jaren van economische crisis, waarin de consument de prijs de doorslag liet geven boven vormgeving, zien wij nu dat de vraag naar mooi vormgegeven laptops begint aan te trekken”, zegt Samsung-manager Mark Janssen op Parool.nl. “Daar stappen wij alvast op in. Als je bij de MediaMarkt kijkt, zie je honderd dezelfde saaie modellen pc’s.”

De nieuwe serie begint met een laptop dat een 13 inch-beeldscherm heeft. Hierdoor is het apparaat groter dan de meeste netbooks, maar kleiner dan de meeste laptops. Samsung laat weten dat er ook een netbook aankomt met een schermgrootte van 11 inch.

De laptop gaat 1650 euro kosten, maar daarvoor krijgen klanten een apparaat met een zogenoemde solid state-drive van 128 GB. Dit zijn chips zonder draaiende delen, waardoor de laptop minder energie verbruikt en binnen drie seconden uit de slaapstand ontwaakt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd