Rusland verliest twee tijdzones

Het aantal tijdzones in Rusland is gedaald van elf naar negen. President Dmitry Medvedev hoopt dat de economische integratie van het land op deze manier verbeterd. De regio’s Tsjoekotska, Kamtsjatka, Samara en Oedmoertië passen hun tijden aan op de tijden van buurregio’s.

De oosterse regio’s Kamtsjatka en Tsjoekotska zetten de klokken een uur achteruit. Het verschil met de tijd in Moskou is nu gedaald van negen naar acht uur. De westerse gebieden Samara en Oedmoertië hebben sinds gisteren dezelfde tijd als in Moskou. Voorheen hadden de gebieden een eigen tijdzone met een verschil van een uur op de Moskouse tijd.

Door de eliminatie van verschillende tijdzones is het verschil tussen Moskou en de eerstvolgende oostelijke tijdzone twee uur.

De inwoners van de regio’s hoefden niets te doen voor de invoering van de nieuwe tijd. Andere Russen zetten hun klokken in de nacht van zaterdag op zondag een uur vooruit in verband met de zomertijd. De inwoners van de vier regio’s deden dit niet, waardoor twee tijdzones automatisch verdwenen.

Het idee van Medvedev kreeg veel kritiek te verduren. Inwoners van de verschillende regio’s waren tegen de verdwijning van de tijdzones. Critici vonden het idee van Medvedev dom en een bewijs dat hij een zwakke leider is.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd