Ruimtetoerisme: ook KLM zoekt het hogerop

Nu ruimtereizen niet langer enkel voor astronauten zijn weggelegd en er grof geld in verdiend wordt, kan KLM niet achterblijven. En dus wil de luchtvaartmaatschappij ook hogere reizen aanbieden en wel vanaf een raketplatform in Curaçao. Dat melden diverse Nederlandse kranten. De basis opent in 2014 en KLM is er als de kippen bij om de reisjes voor 70.000 euro p.p. te regelen.

Wie zich al door de ruimte ziet zweven en verre oorden denkt te bezoeken, heeft het mis. De reisjes zijn van korte duur. In totaal bent u 40 minuten in de lucht en slechts tien minuten ervaart u de gewichteloosheid. Het ruimtevaartuig (met plaats voor twee personen) haalt in die korte tijd een hoogte van 100 kilometer. Officieel bent u dan nog niet in de ruimte, maar dat zijn natuurlijk details.

KLM wil het raketplatform en de bijbehorende reisjes van Space Experience Curaçao gaan promoten en ook de ticketverkoop regelen. De eerste vluchten zouden zijn weggelegd voor KLM-klanten. Mensen die veel met de luchtvaartmaatschappij reizen, kunnen mogelijk sparen voor een gratis reisje.

Het is het zoveelste stapje naar een toekomst vol interstellaire reizigers. Eerder meldden de Russen ook al dat ze een hotel in de ruimte willen bouwen. Naar verwachting gaan er tegen 2020 jaarlijks meer dan duizend toeristen de ruimte in. Wetenschappers houden hun hart vast, want met al die raketten neemt de milieuvervuiling flink toe.

Space Experience Curaçao. Bron:Spaceexperiencecuracao.com

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd