Ruimtetelescoop Kepler is weer aan het werk

  Na enkele technische problemen heeft de ruimtetelescoop de jacht op exoplaneten weer geopend.

  Half april ontdekte NASA dat Kepler overgeschakeld was op de emergency-modus. In deze modus is de ruimtetelescoop nauwelijks operationeel en verbruikt deze flink wat brandstof. Het was dus zaak dat de telescoop snel uit die modus werd gehaald. En dat lukte, gelukkig. In de dagen die volgden werd gekeken of Kepler er niets aan had overgehouden en weer aan het werk kon. En afgelopen weekend kreeg Kepler dan eindelijk groen licht: hij mocht weer aan de slag!

  Nieuwe missie
  Op het moment dat de ruimtetelescoop in de problemen kwam, stond deze net op het punt om aan een nieuwe missie te beginnen: Campaign 9 of C9. Deze missie bestaat onder meer uit het opsporen van eenzame planeten: planeten die niet rond een ster cirkelen. Nu de problemen zijn opgelost, kan Kepler dan eindelijk aan deze nieuwe missie beginnen.

  Oorzaak
  Waardoor de problemen aan boord van de ruimtetelescoop ontstonden, is nog onduidelijk. NASA doet daar momenteel onderzoek naar.

  Ruimtetelescoop Kepler heeft een rijke geschiedenis. Zo heeft deze duizenden exoplaneten ontdekt. Veel van die exoplaneten zullen in de toekomst door de krachtigste ruimtetelescoop ooit – de James Webb-telescoop – nader bestudeerd worden.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd