Rosetta levert mozaïekfoto van komeet 67P af

moza

Nog steeds is ruimtesonde Rosetta bezig om de afstand tussen zichzelf en komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko te verkleinen. Het levert steeds betere foto’s op. Bijvoorbeeld deze nieuwe mozaïekfoto die bestaat uit vier kiekjes.

Rosetta heeft vier foto’s gemaakt van komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko die als puzzelstukjes in elkaar passen. Samen geven ze een prachtig beeld van een bijzondere komeet die qua vorm doet denken aan een badeendje. Rosetta maakte de foto’s vanaf een afstand van ongeveer 61 kilometer.

De foto’s zijn niet heel kort na elkaar gemaakt. Er zit ongeveer twintig minuten tussen elk kiekje. Aangezien de komeet roteert, passen de vier verschillende foto’s niet exact in elkaar.

ESA heeft de afzonderlijke foto’s ook vrijgegeven en roept het publiek op om – ondanks de rotatie die ervoor zorgt dat de foto’s niet op elkaar passen – met een ‘perfecte’ mozaïekfoto te komen. Diverse enthousiastelingen hebben zich al op die schone taak geworpen. Een mooi voorbeeld zie je hieronder.

komeet

Volg al het nieuws over Rosetta
Mis helemaal niets en volg het Rosetta-nieuws op Scientias.nl. Er is een speciale themapagina met een verzameling van al het Rosetta-nieuws!

Bronmateriaal

"Make a NAVCAM mosaic" - ESA.int
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door ESA / Rosetta / NAVCAM.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd