Robots openen hun eigen restaurant

Robots hebben in het noordoosten van China een restaurant geopend. Niet voor hun soortgenoten, maar voor hun makers: de mens. Het restaurant telt honderd zitplaatsen en wordt gerund door acht robots: zes bediendes en twee receptionistes. Natuurlijk is dat ergens wel heel cool, maar het brengt ook nieuwe dilemma’s met zich mee, want hoeveel fooi hoort u een robot te geven?

Het restaurant is helemaal op de robots afgestemd. De 21 tafels staan in een cirkel, zodat de bediendes – op een soort fiets – gemakkelijk tussen de bezoekers door kunnen manoeuvreren. Elke robot heeft een beveiligingssysteem ingebouwd gekregen om harde botsingen met bezoekers te voorkomen. De route die de robots volgen, is bovendien op de grond aangegeven, zodat de mens weet wanneer hij in de weg loopt.

WIST U DAT…

Mensen
De keuken van het futuristische restaurant wordt nog steeds gerund door mensen, maar zij zetten zelf geen stap in het restaurant: dat is het domein van de androïdes. Of de robots op korte termijn ook de keuken overnemen, is onduidelijk, maar de organisatie achter het restaurant ziet dat wel zitten. Robots hebben tenslotte een hoop voordelen. Ze klagen niet over zere voeten, hoeven geen vakantie of zwangerschapsverlof en zijn nooit chagrijnig. Ook vergeten ze uw bestelling niet.

Afwassen
De bedenkers van het restaurant hopen in de toekomst zo’n veertig robots ‘in dienst te nemen’. De robots zouden – met wat hulp van de wetenschap – de afwas kunnen doen, drankjes bijvullen, enzovoort.

Naar verluidt loopt het restaurant uitstekend en dat heeft ongetwijfeld te maken met het bijzondere personeel.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd