Robots geven Engelse les aan Zuid-Koreanen

Bijna dertig robots zijn sinds kort in vaste betrekking en wel op een basisschool in het Zuid-Koreaanse Daegu. De eivormige robots verzorgen de Engelse lessen op 21 lagere scholen. De robots hebben een avatar-gezicht en worden bestuurd door Engelse docenten op de Filipijnen. De gezichtsuitdrukking van deze docenten wordt door de avatar overgenomen.

De robot heeft de naam Engkey gekregen en is ongeveer één meter hoog. Het project is bedoeld om de Zuid-Koreaanse robotindustrie een boost te geven.

Goedkoop
De bestuurders van de robot zitten helemaal op de Filipijnen. Dat is vooral een financiële kwestie. Zo zijn Filipijnse docenten veel minder duur dan de Zuid-Koreaanse collega’s. De docent op afstand ziet en hoort de kinderen via de robot. De robot aapt de docent na door de gezichtsuitdrukkingen en opmerkingen door te geven.

WIST U DAT…

…robots zichzelf sinds kort ook kunnen ‘voortplanten’?

Software
De robot leest voor en beschikt over de benodigde software om liedjes te zingen. Ook speelt de robot spelletjes. De kinderen vinden het allemaal prima. En ook volwassenen hebben inmiddels aangegeven wel iets te zien in zo’n Engelse docent. Over het algemeen vinden mensen het minder eng om in een vreemde taal tegen een machine te praten. Ook verlegen kinderen durven meer van zich te laten horen als er geen mens, maar een machine voor de klas staat.

Upgrade
Op dit moment zitten de robots nog in een proefperiode, maar de schoolleiding ziet een fulltime betrekking echt wel zitten. Dan moet de robot echter nog wel wat upgrades ondergaan.

Postpakketje
De robots bieden grote mogelijkheden. Zo is het mogelijk om ze per post naar afgelegen gebieden te sturen en kinderen ook daar van goed onderwijs te voorzien. Bovendien hoeven de machines niet met zwangerschapsverlof, zijn ze nooit moe en zeer goedkoop.

WIST U DAT…

…robots in China ook al restaurants runnen?

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Zuid-Koreaanse overheid. Deze investeerde zo’n één miljoen euro in de machines. Per stuk kosten de robots ongeveer 10 miljoen Zuid-Koreaanse won. Omgerekend hebben we het dan over ongeveer 6590 euro.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd