Robotarm simuleert ritje in een F1-wagen

Ingenieurs hebben van een gigantische robotarm een Ferrari-simulator gemaakt. Wie plaatsneemt op de ‘hand’ van de robotarm ervaart hoe het is om een F1-wagen te besturen. Zoals te zien is op de video zitten coureurs twee meter boven de grond. Iedere stuurbeweging zorgt voor een intense reactie. Wie durft er achter het stuur te kruipen?

De CyberMotion Simulator, gemaakt door Paolo Robuffo Giordano en zijn collega’s van het Max Planck Instituut voor Biologische Cybernetica in Duitsland, werd tijdens de ICRA 2010 conferentie gepresenteerd. Giordano en zijn collega’s wilden een ritje in een Ferrari F2007 zo realistisch mogelijk maken, zodat mensen het gevoel van beweging nog beter ervaren. Dit kan leiden tot nog betere inzichten in welke cognitieve processen er afspelen in de hersenen.

Daarnaast zorgt het simulator-programma ervoor dat de robotarm zeer snel moet reageren op bepaalde situaties. de CyberMotion Simulator heeft een vertraging van veertig milliseconden. Wie in de simulator zit, wordt gemakkelijk alle kanten opgegooid. Zelfs ondersteboven!

De robotarm is een Robocoaster met een draagkracht van 500 kilo. Het systeem wordt regelmatig gebruikt in attractieparken, maar mensen hebben normaal gesproken geen invloed op het gedrag van de robotarm. Nu wel!

Bekijk de interessante video hieronder.

Bronmateriaal

YouTube

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd