Robot luistert door muren heen

Een nieuwe robot is in staat om door muren heen te luisteren. Hierdoor weet de robot of er mensen in een gebouw bevinden of dat er niemand te vinden is. Aan een hartslag of een zucht heeft de Cougar20-H voldoende. De robot is volgens de makers zelfs op afstand te gebruiken. Wel zo handig, want erg mobiel is het bakbeest van het bedrijf TiaLinx niet.

De Cougar20-H maakt gebruik van gevoelige sensoren om geluid door muren heen te horen. Zo is de arm van de robot uitgerust met een radiofrequentie-scanner om zwakke signalen op te vangen. Zelfs al is een gebouw van gewapend beton, dan nog slaagt de robot erin om door de muren te luisteren.

“Daarnaast kan de robot een gebouw met meerdere verdiepingen scannen en vervolgens een gedetailleerde kaart produceren”, legt Fred Mohamadi van TiaLinx uit.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Stel, een gebied wordt getroffen door een aardbeving, dan kan de Cougar20-H op zoek gaan naar overlevenden onder het puin. Militairen kunnen de robot gebruiken om vijanden gemakkelijker te lokaliseren.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd