Robot lost Rubiks Kubus in 15 seconden op

De meeste mensen doen jaren over het oplossen van een Rubiks Kubus. Met een handleiding slagen de meesten er in om een kubus in tien tot vijftien minuten in originele staat te brengen. Toch kan het nog sneller! Twee studenten van de Rowan universiteit in New Jersey creëerden een robotarm die dankzij intelligente software binnen 15 seconden een Rubiks Kubus oplost.

Het systeem maakt gebruik van een camera. Zo ziet de computersoftware hoe de Rubiks Kubus eruit ziet en welke handelingen er verricht moeten worden om zes egale zijden te krijgen. Vervolgens gaat de robotarm aan de slag.

WIST U DAT…

…een Rubiks Kubus altijd in 20 stappen opgelost kan worden?

Student Joe Ridgeway beweert dat hij geïnspireerd werd door zijn eigen vaardigheden. Ridgeway kan namelijk een Rubiks Kubus oplossen in 45 seconden. “Zachary Grady en ik wisten dat deze robotarm in staat zou zijn om een Rubiks Kubus te voltooien”, legt Ridgeway uit.

Zoals in het onderstaande filmpje te zien is, houdt de robotarm een Rubiks Kubus in één hoek vast. Hierdoor kan de robotarm razendsnel bepaalde handelingen uitvoeren.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd