Robot leert chocoladekoekjes bakken

Robot PR2 verandert in een aandoenlijk filmpje van een blikken machine in een keukenprinses. En dat valt echt nog niet mee…

U kent PR2 misschien nog wel van eerdere berichten. Zo kon u hier al lezen hoe de robot in staat was om de was op te vouwen en een zelfportret te tekenen. Maar PR2 blijft zich ontwikkelen en is hard op weg om na het washok en de musea ook de keuken te veroveren.

Koekjes
De door wetenschappers van MIT ontwikkelde robot toont in een filmpje dat deze ook koekjes kan bakken. Het kost wat tijd en de machine is wat slordig, maar uiteindelijk komt de robot er wel.

WIST U DAT…

…we nog wel wat hobbels moeten nemen voordat robots bij u thuis aan de slag kunnen?

Camera
De onderzoekers programmeerden het hele proces van koekjes bakken in. De machine maakt gebruik van diverse vaardigheden. Zo kan deze met behulp van een camera en laserscanner ‘zien’ waar objecten zich bevinden.

Alles in de grote bak gieten gaat de robot nog heel goed af. Maar mixen blijkt toch een grotere uitdaging. Gelukkig heeft één van de onderzoekers tijd om de bak even stil te houden. Toch kan PR2 niet voorkomen dat er zo nu en dan wat over het randje vliegt. Helaas voor de wetenschappers is de veelzijdige robot nog niet in staat om het zooitje na afloop ook zelf op te ruimen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd