Robot kraakt ieder slot in minder dan twee uur

Eén van de veiligste hangsloten ter wereld is MasterLock. Het kost enorm veel tijd om alle 64.000 combinaties uit te proberen. Tegen die tijd is iemand namelijk allang in de kraag gevat door de politie. Wilt u toch per se de code van een hangslot kraken en het liefst zo snel mogelijk? Schakel dan de LockCracker-robot in. Deze robot opent ieder MasterLock-hangslot binnen twee uur door alle combinaties langs te gaan. Dit gaat razendsnel.

De robot en het achterliggende computersysteem zijn gemaakt door Amerikaanse studenten van het Olin College of Engineering. De robot zit simpel in elkaar. Een motor draait het slot rond, terwijl een ijzeren arm iedere keer aan het hangslot trekt om te kijken of de code goed is. De robot is gekoppeld aan een speciaal computersysteem. Dit systeem werkt alle codes af, terwijl de robot het zware werk doet.

Stel, iemand weet twee van de drie cijfers van de code, dan opent LockCracker binnen een minuut het hangslot. Wanneer iemand de code helemaal niet weet, dan moet LockCracker alle drie de cijfers ontrafelen en dat duurt dus iets langer.

Nu maar hopen dat dit systeem niet in handen van criminelen terechtkomt, want daar is het systeem natuurlijk niet voor gemaakt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd