Robot is op afstand bedienbare dienstmeid

Wetenschappers hebben een robot ontwikkeld die op afstand bestuurd kan worden en tal van (huishoudelijke) klusjes kan doen.

De robot SmartPal VII is een Japanse uitvinding en is op afstand bedienbaar. U bedient de robot door de bewegingen die de robot moet maken eerst zelf te maken. Het hele systeem is gebaseerd op de bekende Kinect-technologie.

Snelheid

Controle
Hoewel de robot uw bewegingen nadoet, bepaalt hij zelf ook nog het één en ander. Bijvoorbeeld hoe hij de bewegingen precies maakt. De robot heeft zelf dan ook beperkte controle over zijn ‘lichaam’.

Opruimen
De robot is ontwikkeld om tal van huishoudelijke klusjes te doen. Bijvoorbeeld het opruimen van de kamer (zie ook het filmpje hieronder).

De onderzoekers weten nog niet precies hoe ze de robot op de markt willen gaan brengen en op welke doelgroep ze zich gaan richten. Maar één ding staat vast: deze robot kan een revolutie veroorzaken. Woont uw moeder ver weg en zou u haar toch wel in het huishouden willen helpen? Zet de robot bij haar in huis en doe de klusjes voortaan op afstand. En wat te denken van schoonmaaksters? Zij kunnen in de toekomst huizen schoonmaken zonder dat ze daarvoor hun eigen huis hoeven te verlaten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd