Robot eist theaterrol op

EveR-3 – ook wel bekend als Eve Robot 3 – is van een gewoon stuk staal uitgegroeid tot een heuse actrice. Na haar rol in het bejubelde stuk ‘Robotprinses en de zeven dwergen’ zit zij gebakken. Nog dit jaar zal de robot van Zuid-Koreaanse makelij naar verwachting in diverse andere theaterstukken te zien zijn.

EveR-3 is 157 centimeter groot en kan zowel Engels als Koreaans spreken. Ze kent zestien gezichtsuitdrukkingen en is nog nooit haar tekst vergeten. Kortom: EveR-3 is de droom van elke regisseur. Toch zijn er nog dingen waar Eve Robot 3 aan moet werken. Zo vindt ze het uiten van emoties nog lastig en botst ze ook regelmatig tegen het decor en haar tegenspelers op.

In samenwerking met de overheid en het nationaal theater probeert Eve Robot 3 nog enkele rollen in de wacht te slepen. In de toekomst kunnen haar collega-robots wellicht ook achter de schermen hun steentje bijdragen. Zo zouden ze de muziek en het licht kunnen regelen.

Het optreden van de robot in theaterstukken moet de opkomst van robots promoten. Zuid-Korea loopt op dat gebied absoluut voorop. Technologen hebben er onder meer een robotdienstmeid, -pinguin, -koala en -konijn ontwikkeld. In 2007 was een robot zelfs getuige op het huwelijk van zijn ontwerper.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd