Resveratrol helpt tegen overgewicht

Resveratrol, een chemische verbinding die aanwezig is in rode wijn, wordt door veel mensen in pilvorm geslikt, omdat het middel mogelijk levensverlengend is. Wetenschappers hebben nu weer een positieve eigenschap van resveratrol gevonden: het helpt tegen overgewicht.

Wetenschappers gaven lemuren, leden van de primatenfamilie, een seizoen lang een dagelijkse dosis resveratrol. In deze periode kwamen de primaten minder snel aan dan andere lemuren.

Resveratrol verbeterde de stofwisseling van de lemuren. Ook nam het hongergevoel zichtbaar af. Dit zijn belangrijke factoren, die ervoor kunnen zorgen dat mensen afvallen. Volgens een schatting van de wetenschappers verliezen mensen met obesitas tien tot vijftien procent van hun lichaamsgewicht als ze resveratrol slikken.

Eerder ontdekten wetenschappers dat resveratrol ervoor zorgt dat wormen en vliegen langer leven. Daarnaast vertraagt resveratrol celschade, waardoor de polyfenol mogelijk een gunstige werking heeft bij het voorkomen van kanker en hartaandoeningen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd