Reis mee op de rug van een hamerhaai (video)

haai

Andy Casagrande heeft een GoPro-camera aan de vin van een hamerhaai bevestigd. Het resultaat is een fascinerende video, waar we ervaren hoe het is om op de rug van een hamerhaai te reizen.

Hamerhaaien zijn relatief ongevaarlijk voor mensen en komen voor in alle tropische en subtropische zeeën en oceanen. Deze haai legt enorme afstanden af. Tijdens zwerftochten zoekt het roofdier roggen, krabben en andere schaaldieren.

Sla de eerste minuut over, pas dan zie je de hamerhaai zwemmen. Erg grappig is dat de haai een passagier meeneemt. Deze vis valt op 1:27 van de haai, maar kan een paar seconden later weer aanhaken.

Zielig voor de hamerhaai? Nee hoor, dat valt wel mee. Casagrande heeft de camera losjes bevestigd. Hierdoor bleef de camera maar een paar minuten zitten, waarna de hamerhaai er in slaagde om de camera weg te werpen.

De video is zo populair, dat er inmiddels ook beelden vanaf de rug van een witte haai zijn gemaakt. Persoonlijk vind ik deze video minder spectaculair, omdat er weinig te zien is.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd