Recessie heerst ook tussen de lakens

De economische crisis gaat verder dan de beursvloer en portemonnee. Dat blijkt uit een onderzoek van de American Association of Retired Persons (AARP). Het percentage vijftigers dat minstens één keer per week seks had, is tussen 2004 en 2009 voor beide seksen met zo’n tien procent gedaald.

Sinds de crisis heeft nog maar 32 procent van de ondervraagde dames één keer per week seks. Onder de mannen is dat 41 procent. Voor de crisis hadden respectievelijk 43 procent en 49 procent van de ondervraagden één keer per week seks. Ook onder andere leeftijdsgroepen is het aantal keren seks per week gedaald, zo blijkt uit onderzoek. Aan de enquête van AARP namen 1670 Amerikanen deel.

“Financiële zorgen sijpelen door in alle delen van het leven van een koppel,” meent seksuoloog Pepper Schwartz. “Het is moeilijk voor sommige mensen om zich opgewonden en sexy te voelen wanneer ze bang zijn hun huis uitgezet te worden of wanneer ze hun baan hebben verloren. Mensen klagen dat ze het idee hebben dat er een enorme afstand is tussen henzelf en de partner, ze voelen zich niet meer verbonden en zijn voortdurend met hun emoties bezig.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd