Quadrocopters spelen James Bond Theme

Wetenschappers toveren een handvol quadrocopters om tot een heus orkest. En de vliegende robots blijken hartstikke muzikaal!

De quadrocopters brengen een wereldberoemd deuntje ten gehore: het James Bond Theme. En dat klinkt niet alleen fantastisch, maar ziet er ook nog eens geweldig uit.

Locatie
Misschien lijkt het een beetje simpel: quadrocopters op instrumenten laten dansen. Maar dat is het zeker niet. Allereerst moeten de robots precies weten waar ze zijn en waar ze naartoe moeten. De quadrocopters stellen hun positie vast met behulp van infrarood licht, camera’s en een reflector op hun ‘lijf’. De onderzoekers kunnen de robots vervolgens opdracht geven om naar een bepaalde locatie te gaan. Ook kunnen ze aangeven wanneer de robots daar moeten zijn.

Vliegen
Het is vervolgens aan de robots zelf om uit te vogelen hoe ze daar op tijd kunnen komen. En hoe ze daar komen zonder dat ze met andere robots in botsing komen.

Het is niet voor het eerst dat quadrocopters musiceren. Eerder bracht zo’n vliegende robot ook al Jingle Bells ten gehore. Maar het moet gezegd: de quadrocopters die nu het James Bond Theme spelen, zijn toch een stuk beter!

Bronmateriaal

"Quadrotors Come to TED" - Upenn.edu

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd