Quadrocopters bouwen kunstwerk

Vliegende robots kunnen ook dienst doen als kunstenaars, zo blijkt. Quadrocopters bouwen in Frankrijk namelijk een heus kunstwerk.

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet. De vliegende robots moeten een toren van zo’n zes meter hoog bouwen. En dat doen ze samen. Er zijn dus meerdere quadrocopters tegelijkertijd in de lucht. Tal van sensoren moeten voorkomen dat dat tot botsingen leidt.

Tillen
De robots doen het op eigen kracht. Ze zijn geprogrammeerd om elkaar op te merken, bouwblokken op te tillen, te vervoeren en op de juiste plaats weer los te laten.

WIST U DAT?

Noodwoning
Hoewel dit natuurlijk een interessant experimentje is, lijkt het op het eerste gezicht misschien niet direct nuttig. Maar dat is niet helemaal correct. In de toekomst kunnen deze vliegende robots – mede door experimenten als deze – nog veel meer dingen gaan bouwen. Zo kunnen ze worden ingezet in rampgebieden. Nog voordat deze voor mensen begaanbaar zijn, kunnen de quadrocopters al noodwoningen bouwen. Wetenschappers experimenteerden eerder al met quadrocopters die torens bouwden en toonden zo aan dat de kleine vliegende robotjes enorme potentie hebben.

En er zijn natuurlijk meer mogelijkheden. Wie weet zweven de quadrocopters straks ook wel rond uw huis om de ramen te wassen, de goten schoon te maken of wat verfwerk uit te voeren.

Bronmateriaal

"An Art Installation Sculpted by a Team of Swarming Autonomous Flying Robots" - Popsci.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Raffaello D'Andrea (via Popsci.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd