Bizarre fotoreeks: python eet kangoeroe op

  kangoeroe

  In het Australische nationale park Nitmuluk heeft een python een kangoeroe verorberd. Hoewel dit wel vaker gebeurd, is hier nog nooit een goede fotoreeks van gemaakt. Het park plaatste de indrukwekkende foto’s gisteren op Facebook.

  Op de foto’s is te zien hoe een olijfpython een rotskangoeroe opeet. Een rotskangoeroe is een relatief kleine kangoeroesoort, die in rotsachtige gebieden in Australië leven.

  Een python kan een prooi niet in stukken bijten en moet zijn hapje in één keer naar binnen schuiven. De foto’s laten zien dat de python begint met de kop van de kangoeroe. Logisch, want op die manier bereikt de prooi sneller de maag van de python. Snelheid is belangrijk, omdat pythons tijdens het eten erg kwetsbaar zijn voor aanvallen. De twee meter lange olijfpython at de kangoeroe in 37 minuten op.

  Overigens hoeven andere rotskangoeroes niet bang te zijn om aangevallen te worden door deze olijfpython. Ranger Paul O’Neill verwacht dat de python na deze feestmaal maandenlang niets meer hoeft te eten.

  kangoeroe2

  kangoeroe3

  kangoeroe4

  kangoeroe6

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd