Professor krijgt ogen in zijn achterhoofd

  Heeft u er altijd al van gedroomd om ogen in uw achterhoofd te hebben? Voor een professor in New York komt deze droom deels uit. Sinds afgelopen week is er een camera ter grootte van een vingernagel aan het achterhoofd van Wafaa Bilal bevestigd. De camera maakt het komende jaar iedere minuut een foto. Een museum in Qatar toont deze foto’s aan museumbezoekers.

  Een tatoeëerder bevestigde vorige week een titaniumschijf aan het hoofd van Bilal. Dit schijfje en de professor zullen het komende jaar 24 uur per dag en zeven dagen per week met elkaar verbonden zijn. De speciale camera blijft aan het titaniumschijfje zitten, omdat beide objecten elkaar magnetisch aantrekken.

  Overigens is niet iedereen blij met het nieuwste kunstproject van Bilal. Collega’s en studenten vrezen voor hun privacy, omdat ze deel worden van het project als ze toevallig achter de professor lopen of in de collegazaal zitten. Het bestuur van de universiteit van New York wil dan ook dat Bilal de camera afdekt op de campus.

  Bilal staat bekend om zijn bizarre kunst. Eerder dit jaar ontving hij 105.000 tatoeages om de dodelijke slachtoffers van de Irakese oorlog te herdenken. 5.000 rode stippen op de rug van Bilal staan voor de overleden Amerikaanse soldaten, de 100.000 onzichtbare stippen – getekend met onzichtbare inkt – stellen de omgekomen Irakezen voor.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd