Prins Charles: ‘Doe als de moslims’

Prins Charles heeft de wereld gisteren opgeroepen om als het gaat om het milieu de Islamitische spirituele regels te volgens. Volgens de Engelse troonopvolger is de vernietiging van de natuur in strijd met de geschriften van alle godsdiensten, maar in het bijzonder met die van de Islam.

De scheiding die er tegenwoordig is tussen de mens en de natuur wordt volgens de prins niet alleen veroorzaakt door de industrialisering, maar ook door onze houding jegens het milieu. We zouden de grenzen die de natuur heeft, moeten respecteren, in plaats van overschrijden.

“De ongemakkelijke waarheid is dat we deze planeet vanwege een heel goede reden delen met de rest van de schepping,” zo liet de prins weten. “We kunnen niet zonder de ingewikkelde balans van het leven rondom ons bestaan. De Islam heeft dit altijd onderwezen en het negeren van die les is een nalatigheid ten opzichte van ons contract met de schepping.”

Het is niet voor het eerst dat de prins aangeeft bijzonder geïnteresseerd te zijn in de islam en het milieu; hij maakt er geen geheim van dat beide onderwerpen hem fascineren. Dat hij de islamitische regels met betrekking tot het milieu boven die van het christendom aanraadt, is desalniettemin opmerkelijk; zodra hij de troon bestijgt, wordt hij namelijk het hoofd van de Engelse kerk.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd