Primeur! Robots verzorgen persconferentie in Japan

In het National Museum of Emerging Science and Innovation in Tokio is vandaag iets bijzonders gebeurd: hier werd de eerste door robots verzorgde persconferentie georganiseerd. Tijdens de persconferentie werden robots gepresenteerd.

De persconferentie werd verzorgd door twee humanoïde robots: Kodomoroid en Otonaroid (zie afbeelding hierboven). Kodomoroid lijkt sterk op een menselijk kind en kan onder meer nieuwsberichten in verschillende talen en met verschillende stemmen reciteren. Otonaroid lijkt op een volwassen vrouw en doet in het museum al enige tijd dienst als communicatiemedewerker. Zo kan ze in gesprek gaan met bezoekers van het museum.

Maar vandaag kregen de twee een andere taak. Ze speelden de hoofdrol tijdens ‘s werelds eerste door robots voorgezeten persconferentie. Tijdens de persconferentie introduceerden Kodomoroid en Otonaroid twee nieuwe robots: CommU en Sota. De twee kleine robotjes zijn ontwikkeld om met mensen in gesprek te gaan en mensen van informatie te voorzien. De robotjes kunnen worden ingezet om eenzaamheid en stress te bestrijden, maar ook om mensen te onderwijzen. Daarnaast kunnen de robots ook met elkaar communiceren. CommU kan bovendien oogcontact maken met mensen.

Tijdens de persconferentie introduceerden Kodomoroid en Otonaroid eerste zichzelf en daarna de twee kleine robotjes. Ook kregen de kleine robotjes enkele vragen voorgeschoteld door de robotische persvoorlichters.

Bronmateriaal

"CommU en Sota" - Vstone.co.jp
"Meet the World’s Most Advanced Android Robots!" - Miraikan.jst.go.jp
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig van het National Museum of Emerging Science and Innovation.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd