Primeur: voor de allereerste keer spreekt een robot in de ruimte!

kirobo

Voor het eerst heeft een robot in de ruimte gesproken. Een mijlpaal, zo blijkt ook wel uit de eerste woorden van de robot die doen denken aan de legendarische woorden van Neil Armstrong: “Op 21 augustus 2013 zette een robot een kleine stap richting een betere wereld voor iedereen.”

Na dit eerste zinnetje was het hek van voor de dam en bleef de robot gezellig kletsen. “Ik ben Kirobo. ‘s Werelds eerste pratende robotische astronaut. Leuk om jullie te ontmoeten,” zo zegt de robot in onderstaand filmpje terwijl hij door het ISS zweeft.

De Japanse robot Kirobo werd begin augustus gelanceerd. De pratende robot moet astronauten aan boord van het internationale ruimtestation tegen eenzaamheid behoeden. Dat doet hij door met astronauten te kletsen en ze simpelweg gezelschap te houden. Ook kan het robotje aan boord van het ISS informatie versturen en deze naar de aarde verzenden. In die hoedanigheid is het een soort robotische communicatiemedewerker.

Kirobo is niet de eerste robot aan boord van het ISS. Zo bevindt zich aan boord van het ruimtestation ook al een tijdje Robonaut 2 (R2). De robot assisteert de astronauten bij allerlei klussen. In tegenstelling tot Kirobo kan Robonaut 2 echter niet praten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd