Prijsvraag: Wonders of the Solar System

Win één van de vijf exemplaren van Wonders of the Solar System, een unieke documentaire van BBC. In vijf afleveringen laat Professor Brian Cox ons op een verrassende manier zien hoe de natuurkundige wetten ons zonnestelsel hebben gemaakt zoals we het nu kennen. Professor Brian Cox is in de Groot Brittanië bekend als de popster-wetenschapper, omdat hij toetsenist is geweest in een paar bandjes, waarvan er eentje een bescheiden succesje heeft gehad. Toch stortte hij zich in de fysica en is nu professor in de hoge-energie-fysica op de Universiteit van Manchester.

Op verfrissend eenvoudige wijze legt hij uit hoe de natuurkundig wetten werken, door extreme plaatsen op aarde te bezoeken en deze te vergelijken met andere plaatsen in ons zonnestelsel, waarbij o.a. de geisers van Enceladus en het vulkanisme op Io ter sprake komen.

De documentaire komt op 28 september uit. Om dit te vieren mag Scientias.nl vijf exemplaren weggegeven. De winnaars worden op 30 september bekend gemaakt.

Prijsvraag
Wonders of the Solar System gaat over wonderen in het zonnestelsel. Cox heeft het over planeten en manen als Jupiter, Enceladus, Io en Saturnus. Leuk en aardig, maar wat vindt u nu eigenlijk het grootste wonder in het zonnestelsel?

Hoe doe ik mee?
– Stuur een foto (met bijschrift) of een tekst naar info@scientias.nl. Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden!
– Plaats uw antwoord op Twitter en vermeld ‘@scientias’ bij het bericht. Wanneer u hebt gewonnen, dan krijgt u een berichtje via Twitter terug.

Deadline
Meedoen kan tot 29 september om 23:59 uur. Daarna kiezen we de vijf meest bijzondere inzendingen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd