Prijs voor algoritme dat voorspelt of u ziek wordt

Het Heritage Provider Network geeft drie miljoen dollar aan de eerste persoon of groep die met een algoritme komt om te voorspellen of iemand de komende jaren ziek wordt. Dit algoritme kan gebruikt worden om de ziekenkosten te verlagen.

Stel, het algoritme voorspelt dat iemand volgend jaar een hartaanval krijgt, dan kan een arts medicijnen voorschrijven om een hartaanval te voorkomen. Daarnaast kan deze persoon zijn leefstijl veranderen, bijvoorbeeld meer bewegen of solliciteren voor een andere, minder stressvolle baan.

Door dit algoritme belandt deze persoon volgend jaar niet in het ziekenhuis, waardoor de kosten aanzienlijk lager zijn. Volgens het Heritage Provider Network werd in de Verenigde Staten in 2006 ongeveer dertig miljard dollar uitgegeven aan onnodige ziekenhuisopnamen die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Een algoritme is dus noodzakelijk om de kosten te verlagen.

De competitie duurt twee jaar. Deelnemers krijgen medische informatie van het Heritage Provider Network om het algoritme te testen. Er wordt niet alleen één grote prijs uitgereikt aan het eind van de competitie. Het HPN geeft ook tijdens de competitie prijzen weg aan deelnemers die op de goede weg zijn.

Bronmateriaal

"Heritage provider algorithm" - Networkworld

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd