Prachtige illusie van Moeder Natuur

In China verrees afgelopen maand in enkele minuten een stad in een rivier. Een optische illusie, gemaakt door Moeder Natuur zelf.

Na een heftige regenval verscheen in heel korte tijd in de Xin’an-rivier nabij Huanshan een stad met gebouwen en zelfs bomen. Het was een prachtig gezicht en vele Chinezen vergaapten zich aan het levensechte plaatje.

WIST U DAT…

…ook wij mensen hele mooie optische illusies kunnen maken? Bekijk de beste van 2011 hier en hier.

Even
De stad bleef maar even: kort daarna verdwenen de gebouwen en bomen weer net zo onverwachts als ze gekomen waren. Het leek een luchtspiegeling, maar wel een levensechte en één van de mooiste die de afgelopen tijd in China is waargenomen.

Regen
De luchtspiegeling ontstond doordat zware regenval ervoor zorgde dat warmere mist zich boven het koude rivierwater verzamelde. Deze mist reflecteerde het licht dat gebouwen in de buurt weerkaatsten op een bijzondere manier. Hierdoor verrezen kopieën van deze gebouwen plots in de rivier.

Bekijk de luchtspiegeling in het filmpje hieronder en laat u beduvelen door een levensechte illusie van moeder natuur.

UPDATE: er duiken inmiddels steeds meer artikelen op waarin getwijfeld wordt aan de optische illusie. Volgens sommigen zou het geen weerspiegeling zijn, maar een echt eilandje dat opduikt uit de mist.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd