Prachtige beelden van gladiatorenschool

Vorige week werd duidelijk dat archeologen nabij Wenen een gladiatorenschool hadden ontdekt. En nu zijn ook de beelden vrijgegeven.

De onderzoekers deden de bijzondere ontdekking ten oosten van Wenen. Zo’n 1700 jaar geleden bevond zich hier een stad met zeker 50.000 inwoners. Het was een belangrijke handelspost. En ook voor het leger was dit een belangrijke locatie.

Gladitorenschool
In deze stad bevond zich een gladiatorenschool, waar de onderzoekers nu met behulp van radarbeelden restanten van hebben gevonden. De opgravingen moeten nog beginnen, maar op basis van de radarbeelden hebben de onderzoekers al zeer gedetailleerde 3D-modellen kunnen maken.

Afbeelding: © M.Klein / 7reasons

Dikke muren
De beelden laten zien dat de school omringd werd door dikke muren en zo’n veertig cellen telde waar de gladiatoren in verbleven. Het gebouw lijkt nog het meest op een kruising tussen een school en een gevangenis. Dat is niet zo gek: de meeste gladiatoren waren criminelen of slaven.

Trainen
De school beschikte ook over een soort badhuis. Natuurlijk is er ook een trainingsruimte. Midden in deze ruimte staat een houten paal die waarschijnlijk dienst deed als ‘tegenstander’ om op te oefenen.

Afbeelding: © M.Klein / 7reasons

Amfitheater
Wanneer de gladiatoren voldoende waren getraind, begon hun gevecht in het amfitheater naast de school. Dit amfitheater werd veel eerder al ontdekt: het is één van de grootste van het Romeinse rijk en bood ruimte aan 13.000 toeschouwers.

De archeologen zijn zeer onder de indruk van de school en vergelijken deze qua bouw al met het Colosseum en Ludus Magnus (een grote gladiatorenschool in Rome). Wanneer de opgravingen beginnen, is onbekend.

Afbeelding: © M.Klein / 7reasons

Meer afbeeldingen bekijken? Klik hier!

Bronmateriaal

"Gladiatorenschule in Carnuntum entdeckt" - Carnuntum.7reasons.at
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door M.Klein / 7reasons (via 7reasons.at).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd