Prachtig filmpje van kangoeroe in de baarmoeder

  wallaby

  Wetenschappers hebben voor het eerst een hoge resolutie echo gemaakt van een wallaby – een kleine tot middelgrote kangoeroe – in de baarmoeder. Te zien is hoe de kangoeroe daar al oefent met klimmen zodat hij later moeiteloos in de buidel kan klauteren.

  Het filmpje laat de kangoeroe drie dagen voor de geboorte zien. Op dat moment is de wallaby nog piepklein: deze weegt minder dan een halve gram.

  Op het filmpje is te zien hoe de piepkleine wallaby drie dagen voor de geboorte zijn voorpootjes begint te bewegen. Twee dagen voor de geboorte beweegt de wallaby al veel sterker en maakt deze ook kruipende en klimmende bewegingen.

  Welbeschouwd is de wallaby in de baarmoeder al druk aan het oefenen voor het moment direct na de geboorte. De wallaby moet dan in de buidel kruipen, op zoek naar de tepel van moeder. In die buidel ontwikkelt het jong zich verder.

  De wallaby die u op het filmpje hierboven ziet, behoort tot de soort Macropus eugenii, oftewel de Tammarwallaby. Het filmpje is uniek: het is voor het eerst dat met behulp van hoge resolutie echo’s gedurende langere tijd een kijkje in de baarmoeder wordt genomen.

  Hieronder de video van de geboorte van een kangoeroe. De video toont hoe de onderontwikkelde kangoeroe naar de buidel klimt om daar verder te groeien. Ter info: wanneer een kangoeroe geboren wordt, heeft het dier nog geen achterpoten en weegt het buideldier minder dan een suikerklontje.

  Bronmateriaal

  AusSMC

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd